Bakgrind

lördag 18 september 2010

Byomstomtar

Idag har systeryster och jag pysslat inför jul. Ute i god tid för en gångs skull eftersom vi planerar att delta i Jamtli julmarknad och sälja tomtar, stickat och kakor. Nu är frågan vad tomtarna ska kosta, hur många vi ska göra och om någon ens vill köpa dem?



Ingen blir den andre lik, men Byomstomtar är de alla!

torsdag 16 september 2010

Stickcafé i sängen

En ovanligt envis och tjurig förkylning saboterar alla roliga aktiviteter jag planerat. Jag skulle bl a gå på stickcafé på Svenssons anrika konditori på Frösön. Tyvärr har förkylningen stoppat mig. Som tur är har min äldsta dotter börjat sticka och har stickcafé med mig i sängen varje kväll. En hel del stickat blir det och en hel del choklad äten. Ganska mysigt! Dessutom kunde vi vara med en stund på facebook och onlinecafé igår. Toppen!

tisdag 14 september 2010

Lycka = paket i brevlådan

Vilken lycka att komma hem efter en lång dag och hitta ett paket i brevlådan. Idag kom det ett paket med sockgarn från Erica i Adak. Tack snälla Erika. Nu kommer det stickas sockar här minsann.



Att det dessutom följde med en chokladkaka av en av mina favoritsorter (ja, det går bra att ha många favoritchokladsorter) gjorde ju inte saken sämre.

fredag 10 september 2010

Örnsköldsvik nästa

I helgen blir det en tur till Örnsköldsvik, där mina äldsta barn ska delta i en dansmara. Själv ska jag bara sällskapa och mysa i stugan. (Läs sticka och lyssna på bok) På lördag blir det en liten stadstur och jag undrar om någon därute möjligtvis vet var jag hittar garn i Ö-vik? Jag har tittat på Stickameras hemsida, men där finns tyvärr ingen butik med.

torsdag 9 september 2010

Följare

Jag har fått en följare! Välkommen till mig och Tack för att du tittar in på min blogg. Hoppas att något av det du ser inspirerar dig till att sticka och dela min upplevelse av nöje och tillfredsställelse med livet. Jag mår som absolut bäst när jag får plugga in min iphone och lyssna på en god bok med en stickning i händerna (och gärna en chokladbit i närheten). Jag säger som en av Hollywood- fruarna; Toppen!

måndag 6 september 2010

Nya foton och garninköp i Umeå

I helgen har jag varit på en snabbvisit till Umeå och hälsat på min son. Självklart har jag också passat på att köpa lite garn.


Några garner kommer att bli sockar, några sjalar och några försvinner iväg på ett garnbyte till Danmark. De tre undre rosa och lila garnerna kommer från Limmo Design i Umeå. Dessa köpte jag på marknad på Gammlia igår. Härliga färger och härliga namn. Det lilagula heter Crazy Cat Lady, det rosagula Mango och den rosagröna Raberber.


I somras stickade jag väldigt mycket. Tyvärr har jag inte varit lika snabb att blocka, fästa trådar och fota. Här kommer dock några bilder.


Här är en sjal stickad i Fame Trend som ger mig retrokänsla. Typiska 70-tals färger.


Sockar till hela familjen blev det också i somras. Nu hoppas jag få sticka lite mera flärdfulla med spetsmönster och flätor.

Vackra Vantar som Värmer

Anmäld till Vackra Vantar som Värmer och nu ska det här stickas vantar.

torsdag 2 september 2010

Fa fa fa Socks

Jag har anmält mig till Stickameras sockklubb och även om jag inte fått någon bekräftelse har jag börjat sticka Fa fa fa Socks. Stickar i ett ljusblått, lite flammigt tvåtrådigt ullgarn inropat på Tradera. Det blir inte så tokigt. I framtiden hoppas jag dock på lite mer exklusiva garner eftersom jag också anmält mig till Nyanseras garnklubb. Utan spännande garner kommer jag inte klara av hösten!