Bakgrind

lördag 16 oktober 2010

22 leaves shawlette

Idag har jag fotat min senast stickade sjal "22 leaves shawlette". Den är stickad i en härlig orange ton från Chili Gredelin som tyvärr inte riktigt kommer fram på bilderna. Trevlig stickning dock och garnet var superhärligt att sticka med.

 Jag måste nog erkänna att jag just nu är riktift fast i sjalträsket. Att sticka sjalar i olika mönster och i olika garner är en utmaning som jag inte vill vara utan. Problemet är dock att många sjalar blir det. Men här i veckan blev det klart att jag, min syster och min äldsta dotter ska vara med på Jamtlis Julmarknad. Där kommer vi att sälja våra tomtar, sjalar och hembakade Koladajmkakor. Om ni inte tidigare har smakat dessa kakor rekommenderar jag dem starkt.
Mums!


söndag 10 oktober 2010

Jag är nöjd!

För en gångs skull är jag nästan helnöjd med något jag gjort. Min blågröna Haruni var i precis rätt storlek efter blockning, garnet var ett av de bästa jag stickat i och mönstret är jättefint.


Titta vad bra "bästemågens" nya Volvo passar till sjalen!




I vår trädgård finns allehanda ting! Förutom blockning har helgen innehållit mossdekorationer, vintring av trädgård och en del stickning.


Jag har dessutom varit ute på roadtrip i norra Jämtland med äldsta dottern och mågen. I Norråker stötte vi på denna kaxiga bäver!



torsdag 7 oktober 2010

Blockat Haruni

Äntligen har jag kommit mig för att blocka min Haruni, stickad i Elle rae Lace Merino. Blocka är helt klart inte lika roligt som att sticka. Jag tror dock att den kommer att bli en favorit. Lagom i storlek och en färg som passar till mycket. Garnet var för övrigt ett av det bästa jag stickat med. Resultatet blev jämt och lite glansigt. Kommer jag förbi Hemflit, i Umeå, fler gånger kommer jag definitivt att köpa mer av det.



onsdag 6 oktober 2010

Fa fa fa Socks

Färdiga sedan länge, men tyvärr går det inte lika snabbt att få in bilder som det går att sticka. Det är väl konstigt? Gillar mönstret när de är färdiga, men färgen var lite i mesigaste laget.





måndag 4 oktober 2010

Byomstomtar i repris

Helgen har ägnats åt tomtar tillsammans med systeryster. Vi har gjort ytterligare 21 tomtar. Jag har också fotat mina Fa fa fa-socks men har tyvärr inte laddat upp fotot ännu. Tänk att det kan vara så komplicerat att fota sina egna fötter?!

Systeryster och jag har dessutom nystat upp massor med garn. Vad skulle vi göra utan nystkrona och nystmaskin? Jag nystade bl a upp senaste inköpet, ett Madame-garn i oranga toner från Chili Gredelin. Självklart kunde jag inte motstå frestelsen att sticka lite i det. Superhärlig kvalité. Mjukt och skönt att ha kring halsen. Det kommer bli en sjal som jag gärna har på mig.