Bakgrind

söndag 29 maj 2011

Vin och vax

Den här helgen har vi förberett onsdagens studentmottagning. Vi har städat, köpt presenter, lagat mat och funderat över logistiken under studentdagen. Både måndag och tisdag kommer gå åt till ännu mer matlagning och grejs. Hur som helst blir det väldigt roligt att se henne ta studenten.
Även om det varit mycket att stå i har det funnits tid för stickning. Jag har lagt min Kornblomst sjal  på ofrivillig paus. Den är så rolig att sticka på, så om jag fick välja skulle jag bara sticka på den, lyssna på "tantsnusk" och äta praliner. Det får mig att må så gott. I stället för den har jag stickat på "Pine Forest Baby Blanket" och lovat mig själv att i första hand ska jag få halva filten färdig innan jag stickar på älsklingsstickningen. Jag har nått det målet nu, men ska försöka göra färdigt den innan Kornblomst tar vid igen.



Garnet i filten är Karibia från Limmodesign. Jättehärligt för en barnfilt. Vinflaskan kom dottern hem med. Hon kunde inte motstå en vinflaska med stickat på utsidan. Den ska vi dela på en kväll (kanske nästa helg) när vi har "vin och vaxkväll". Som namnet antyder handlar det om vin i strupen och vax på benen.



Just nu ser Kornblomst ut så här. Jag har redan börjat drömma om en annan av Christel Seyfarths sjalar, eller varför inte en kappa?

fredag 27 maj 2011

En studentska i familjen.......

....tar mycket tid och energi. Samtidigt som det är lite vemodigt att se den sista av barnen ta ett steg ut i vuxenlivet. Om ett halvår har vi inte längre några barn hemma, men med lite tur kommer alla tre att plugga i Umeå och det är ju bara ett stenkast bort (38 mil). Hur som helst kommer det bli spännande för både dem och oss, men kanske lite tomt också. Jag har för att det inte ska behöva bli alltför lugnt beställt en ny valp. Vi har alltid haft hundar i familjen och det är en del av oss. I höstas dog min älskade Doris. Kvar är Casper och Faith. Casper har blivit gammal, senil och blind och kommer få somna in i sommar. Faith som fyller 9 i år är dock pigg och alert, men skulle då bli ensam kvar. För att varken hon eller vi ska bli för ensamma kommer vi att hämta en Italiensk Vinthund v. 34. Det kommer hålla igång oss. I onsdags var jag och tittade på andra små valpar och det var nära, nära att någon av dem också följde med hem i väskan. Kolla in här:





Förra helgen var vi upp till Umeå och som jag skrev i ett tidigare blogginlägg har min rygg valt att checka ut. Mina nätter har varit korta. Vilken tur att vi hade hyfsat väder där och att sonen har en fin balkong. På morgnarna har jag smugit mig upp och suttit insvept i en filt, stickat och njutit av morgonen. Jag gillar verkligen min Kornblomst sjal. Så här  såg den ut lördag 22/5:




söndag 15 maj 2011

Dagen efter med Löjtnantshjärtan

Idag är jag lite dagen efter. Dagen efter dotterns bal när jag för första gången på veckor har tid att tänka på mig själv en längre stund. Sitter i sängen med värmedyna bakom ryggen för att kurera min rygg som checkade ut förra helgen. Den ville inte vara med och stötta mitt stressande. Stickar på min Kornblomst sjal, vilken mycket väl kan bli en av mina bästa stickningar vad gäller avkoppling, rolighetsfaktor och svårighetsgrad.



Har pysslat en del tidigare under dagen och tänkte visa upp mina senaste vantar. Ja, jag vet att det inte skulle bli några fler vantar före sommaren, men det gick inte att stå emot när min favoritdesigner släppte mönstret Kristins Löjtnantshjärtan. Mönstret hittar ni här. Jag har använt mig av Rauma finull till bottenfärg och till mönstret har jag använt Limmo designs tunna sockgarn "Hallon och Lakrits". Gillar verkligen färgerna på hennes garner och dessutom är Lillemor hjälpsam och försöker färga upp efter önskemål. Det gillas!




Det här ganet hade jag redan hemma och det här blir mitt första avslutade projekt i 12 befor 2012, dvs att använda av det garn som finns hemma för att minska garnlagret lite. Nu tror jag inte att jag har något garn hemma som passar mönsterstickade vantar. Toppen!

lördag 14 maj 2011

Tredje barnet. tredje balen!

Den senaste veckan har jag varit väldigt osocial eftersom jag och min äldsta dotter sytt som besatta på yngsta dotterns balklänning. Vi hann färdigt i tid och just nu är dottern på baluns. Väldigt nervös var hon innan, eftersom hon skulle hålla välkomstalet. Nu har hon nyss rapporterat att det gick bra och att klänningen är bra. Klänningen är väldigt speciell och har gått under arbetsnamnet "sparrisen", men färdig blev den allt annat än en sparris. Vi är väldigt nöjda. Dotterns krav var att den skulle vara medeltida och att den skulle vara grön. Ja, vad ska jag säga? Den är grön! Om den är medeltida får ni avgöra.










måndag 9 maj 2011

Rock Island

Som resestickning till Irland hade jag med mig sjalen Rock Island av Jared Flood, en av mina favoritdesigners. Nu har jag blockat och fotat den. Jag är väldigt nöjd med storleken och hur mönstret kommer fram. Den var enkel att sticka, men spetsen längst ner var lite tråkig (71 repetitioner kan lätt kännas så). Mönstret var som vanligt bra. Sammantaget rekommenderas den varmt!



söndag 8 maj 2011

Snällaste brevbäraren

Den här veckan måste jag ha varit snäll eftersom det låg två paket på bron när jag kom hem från arbetet. Tack snälla brevbäraren för att du lämnade dem där!


 Ett par Knit pro spetsar 3½, ett stickkit Christel Seyfart, Kornblomst sjal (min sommarstickning),djuplila Semilla (en kofta till mig) och klarorange sockgarn. Toppen! Nu saknas bara lite garn till en barnfilt och något mer babyrelaterat som jag ska sticka och ge bort till en kollega som ska få barn. Därefter ska jag köra på 12 before 2012. Dvs ta garn från mitt lager. Även om jag inte har så mycket, finns det nog så det räcker det närmaste året. Det ska bli en utmaning att se hur jag lyckas få ihop det. Finns det möjligen fler än jag som skulle behöva sticka av lagret så finns gruppen på Ravelry.





lördag 7 maj 2011

Vårkänslor

Under påsklovet fick hela familjen vårkänslor då vi reste till Irland på semester. Här följer en kavalkad av höjdpunkterna:


Blommande träd i Stockholm, Kungsträdgården,  påskdagen 2011.


Temle Bar-området, Dublin, annandag påsk 2011.


Svante prövar den inhemska maten. Han var nöjd och det var vi också. Maten såg ut som "Flintamat". Spana in köttbiten!




Besök på Guiness bryggeri! Spännande och gott!



Vi hann också med en visning av Jameson whiskybryggeri. Det var väldigt intressant, även om det inte är en favorit, att se hur whisky framställs. Självklart ingick även här en liten provsmakning!

Vi hann även med en heldagstur ut på landet och besökte Wicklowområdet. Sjön på bilden var egentligen en av två sjöar som satt samman och bägge två var konstgjorda (uppdämda). Det är också på den sjön som delar av filmen "PS I love you" utspelar sig.









Vi var också på besök i Avoca - handvävarnas by. Där besökte vi väveriet. Tyvärr såldes inga garner, så det blev inget tillskott. Om ni undrar om jag shoppade något garnrelaterat kan jag lugna er med att det gjorde jag. Dock ej här utan inne i Dublin och det blev  endast en härva och två häften mönster. Endera hade jag svårt att välja eller så var jag inte på hugget! Hursomhelst hade vi en alldeles förträfflig semester som tog slut alldeles för snabbt!







tisdag 3 maj 2011

Det brinner i busken

Idag har min yngsta dotter modellat med min senast blockade sjal. Det är en  Nancy & Judy som jag stickat i min eldiga mohair från Ateljé Norrgården. Mjuk och lätt som en fjäder, kommer den säkert bli en favorit nästa vinter.