Bakgrind

tisdag 25 oktober 2011

Klippt och klart!

I helgen har jag utnyttjat dagsljuset till att sy och klippa i min sjal. Nu kan jag plocka upp kantmaskor till de två kanter som saknas. Eftersom jag vet att det är många som är rädda för att klippa i det de stickat har jag passat på att ta några foton på hur jag gör. Inget att vara rädd för.


Jag brukar sy två sömmar på varje sida om där jag tänker klippa och lämna cirka en maskbredd för att klippa i. Använd gärna en riktigt vass sysax som klipper rent och inte sliter av garnet.

Som synes är det gott om plats att klippa på.



Nu gäller det bara för mig att plocka upp på sjalens kortsidor och sticka en dubbel kant som den ovan. Jag räknar med att eventuellt vara färdig till jul!

I helgen har mina barn varit hemma och eftersom jag stickat på en kjol till min äldsta dotter var jag pressad att få den färdig. På lördag morgon blev den klar, nederkanten pressad och fotad. Den passade perfekt tycker jag. Eller vad tycks?


Nypressad nederkant. För övrigt oblockad.






Brevbäraren måste ha fått ett gott öga till mig. Igår låg Nyanseras månadsutskick i garnklubben i brevlådan. Ett fantastiskt fint sjalgarn i underbara färger som tyvärr inte är mina färger. Det kommer nog bli en fin present till någon.





Idag kom detta mystiska fulsnygga paket. Om det är det jag misstänker i paketet ska jag öppna det ute och sedan kommer det bums upp ett foto på bloggen. Fortsättning följer alltså vid tillfälle!



söndag 16 oktober 2011

Sjalarnas sjal och en liten kjol!

Idag har jag grejat med mina senaste stickprojekt. Äntligen har jag maskat av den övre kanten till min Maltesersjal så imorse pressade jag ut den och vek kanten. Nu ligger den för torkning och sedan ska den sys i uppklippningsområdet och klippas upp. Därefter blir det upplockning av maskor till de två sidkanterna. Som ni ser på bilden har jag extra hjälp av lilla IsaBella som tycker det här med garn, stickor och stickbeskrivningar är omåttligt roande.





För att hjälpa min dotter att hålla värmen i vinter och för att den dessutom är väldigt fin har jag påbörjat en kjol som helst skulle vara färdig nästa helg. Tyvärr är garnet nästan svart så det är nästan ett måste att sticka på dagtid. 




Om ni kikar längst till vänster ser ni ett fenomen som finns med på många av mina stickbilder, nämligen en burk Turkisk yoghurt. De är de bästa garnhållarna. Om du som jag nystar på nystmaskin är de oftast perfekta i storlek för att lägga in nystanet i och går att ställa ner på golvet eller i väskan. Själv går jag ofta omkring med yoghurt i väska!

torsdag 13 oktober 2011

Stickning ska vara Kul!

Förra veckan rensade jag bland mina stickprojekt. Nu är det tre stycken på gång som jag växlar mellan. Den första är en sjal av designern Christel Seyfarth, den andra är en mönsterstickad kofta av Solveig Hisdal och den tredje är en pendlarstickning i form av en nystartad kjol från Drops. Den hoppas jag blir färdig snabbt som attan för den var jag tänkt skulle värma min dotter om baken i vinter. Det känns bra att ha bestämt sig för att rensa lite grann och  att bara kunna ägna sig åt njutarstickningar. 


Ibland glömmer jag bort att stickning ska vara kul!

söndag 9 oktober 2011

Vad gjorde jag utan stickningar?

Den senaste tiden har rusat förbi i snabbspolning. Dagarna är fyllda av arbete, för mycket arbete, och därefter väntar matlagning, hundar och allt det där vardagliga som måste göras. Samtidigt är det tyst här eftersom två av tre barn är utflyttade. Rummen ekar tomma och utan nytillskottet IsaBella skulle livet vara bra trist.


Något som glädjer mig enormt är dock Kofthäxorna. Vi är nu 22 st som ska sticka en kofta/tröja tillsammans. Alla har ett eget album på facebook där vi kan lägga in bilder på hur koftorna utvecklas. Det är så kul att följa hur de andras koftor växer fram. Om du är intresserad av att vara med sök inträde i gruppen Kofthäxorna på facebook. Ju fler desto bättre! 


Jag har köpt garn till min kofta, nystat och påbörjat en ärm, som jag repade upp när ca halva ärmen var stickat.  Masktätheten var bra, men jag upplevde att det blev lite för tjockt och hårt och att den skulle kunna tova sig och krympa. Har därför repat upp det jag stickat och kommer att gå upp en halv storlek i stickstorlek. 






För övrigt har jag avslutat en barnfilt, köpt regnbågsgarn förra helgen när jag var till Umeå, suttit en fredagsmorgon och passat på att köpa Wollmeise och repat upp flera stickningar som jag aldrig borde ha startat. Det var befriande.



Jag bjuder på en bild från Umeå när vi var och matade fåglarna med mina bullar som inte jäste. Självklart var IsaBella med, men hon tyckte att det var stora och aggressiva saker på två ben  som sprang omkring och ville helst vara i usses famn.

Regnbågsfärgat garn från Limmo-Design till en mössa till min Regnbågsflicka.